Cisse Severeyns analyseert de prestaties van Mbokani: "Als je Bölöni zover kan krijgen..."

10 april 2019 19:03

Dieumerci Mbokani, iedereen heeft er de mond van vol. De Congolese spits deed al opmerkelijke dingen in deze play-offs en wordt op zijn 33ste nog steeds gezien als één van de besten van het land. Eén kanttekening: "Hoe goed was hij geweest als hij er echt voor gewerkt had?"

De vraag komt van Cisse Severeyns. Mbokani is geen trainingsbeest, dat weet iedereen. "Je ziet dat hij zijn momenten uitkiest", knikt onze analist. "Hij kan geen negentig minuten lopen, daar heeft hij de fysiek niet voor. Dat zag je ook in de match tegen Anderlecht. Op een gegeven moment houdt hij drie man aan de praat en wordt er een fout op hem gemaakt. Daarna duurde het een minuut voor hij terug in de zestien was."

Als je hem doet lopen, mag je hem bij de rust wisselen

"In België is hij één van de beste spitsen, dat is duidelijk. Als je het niveau ziet dat hij nu haalt, is hij niet meer weg te denken bij Antwerp. Maar je ziet dat laconieke, dat nonchalante altijd in zijn spel terug. Maar je moet hem niet doen lopen, want dan mag je hem bij de rust wisselen."

Het benadrukt het talent van Mbokani nog meer, want Laszlo Bölöni is een coach die de nadruk legt op fysiek werk. "Als je Bölöni zover kunt krijgen... Die andere aanvallers, zoals Owusu, lopen zich allemaal van de eerste tot de laatste minuut de ziel uit het lijf. Maar eentje hoeft dat niet te doen."

Met dit niveau kan hij mee bij Anderlecht, zeker het huidige Anderlecht

"Ik vraag me wel af wat het zou geweest zijn als hij er echt voor geleefd had, als hij elke training zich vol had gegeven? Zou hij dan in het buitenland niet meer indruk hebben gemaakt? Ik denk wel dat hij dan een grotere carrière had bijeen geraapt", haalt Cisse aan.

Maar op zijn 34ste zou hij straks wel nog eens bij Anderlecht kunnen spelen. "Als hij dit niveau blijft aanhouden, kan hij mee bij Anderlecht. En zeker bij het huidige Anderlecht", lacht Severeys. 

Johan Walckiers

Antwerp
 
 
Reacties.