Aan vertrouwen geen gebrek bij Bruggeling: "We hebben de meest complete kern van België"


Foto: © photonews 10 april 2019 16:36

Clinton Mata is in grootse doen bij Club Brugge sinds zijn terugkeer uit blessure. De Angolees was opnieuw een van de smaakmakers tegen Standard maandagavond.

Clinton Mata kan tevreden zijn, Club Brugge is in topvorm op een heel goed moment. "We spelen goed voetbal en respecteren de orders van onze coach. We bereiken allemaal ons beste niveau in money time. Bij een grote club moet je presteren zoals wij nu doen."

Ivan Leko beschikt over meer dan voldoende wapens en bevindt zich elke week weer in een luxepositie. "Vandaag hebben wij de meest complete en kwaliteitsvolle kern van heel België. Op de bank zitten spelers als Danjuma, Poulain en Openda. Daar ligt onze kracht."

De Angolese international wil evenwel nog niet te euforisch worden. "Favoriet voor de titel? We hebben een grote kans als we zo blijven spelen, dat is zeker. Maar alles kan snel keren en Standard hijgt nog altijd in onze nek. Ze komen weer dichter als zij vrijdag winnen van Anderlecht en wij verliezen van Genk zondag."

Op persoonlijk vlak gaat het Mata voor de wind, die de eerste drie duels in play-off 1 uitgespeeld werd als rechtverdediger centraal in de defensie. Hij hield Djenepo maandag in bedwang. "Ik heb hem uit de match weten houden en dat is het belangrijkste. Het is een goede speler die je niet uit het oog mag verliezen."

"De eerste keer op de nieuwe positie was wat wennen, maar het is goed verlopen." In die eerste match scoorde hij een prachtdoelpunt tegen AA Gent.

Club Brugge
 
 
 
Reacties.