Club Brugge begint met 9/9 aan play-off 1, slechts drie ploegen deden ooit even goed (én eentje daarvan zelfs beter)

10 april 2019 14:21

3-0 tegen AA Gent, 2-3 op Anderlecht en 4-0 tegen Standard: Club Brugge is als een wervelwind van start gegaan in play-off 1. Het is zelfs de eerste keer ooit dat de West-Vlamingen erin slaagden om met drie opeenvolgende zeges te starten sinds de invoering van het systeem.

Wij doken voor u in de archieven op zoek naar de teams die ooit even goed of zelfs nog beter de openingsmatchen in play-off 1 doorstonden.

2010-2011: Standard 12/12

In het tweede seizoen van de play-offs dendert Standard werkelijk voorbij alles en iedereen. Een 1-3 op Anderlecht, een 2-1 tegen Genk, een 1-3 op Gent en een 3-0 tegen Lokeren zorgden voor een 12/12 in de eerste vier matchen. De reeks van overwinningen kwam met een gelijkspel op Jan Breydel ten einde.

De Rouches zouden maar liefst acht confrontaties winnend afsluiten en slechts twee keer gelijkspelen. Toch volstond dat niet voor de titel: in de slotwedstrijd in en tegen Genk werd een tweede keer niet gewonnen, waardoor de Limburgers het kampioenschap mochten vieren.

2013-2014: Zulte Waregem 9/9 (10/12)

De vreemde eend in dit lijstje is ongetwijfeld Zulte Waregem. Niemand die ooit op voorhand gedacht zou hebben dat een verplaatsing naar Genk (0-3) en twee opeenvolgende thuiswedstrijden tegen Standard (2-0) en Club Brugge (2-1) alle drie de overwinning zouden opleveren.

In de vierde match op Anderlecht werd niet gescoord en zo strandde de triomftocht in het Astridpark. Essevee sloot dat seizoen af op een verdienstelijke vierde plaats na kampioen Anderlecht, Standard en Club Brugge.

2015-2016: Anderlecht 9/9 (10/12)

Twee voetbaljaargangen later behaalde Anderlecht dezelfde openingsresultaten als Zulte Waregem. Zeges met het kleinste verschil tegen Genk en Club Brugge in eigen huis en tussendoor een 1-2 uitoverwinning op Zulte Waregem leverden 9/9 op.

In de vierde partij in de Ghelamco Arena bleven de Brusselaars steken op 1-1 tegen AA Gent: 10/12 was het gevolg. De puike start van Anderlecht was goed voor een tweede plaats na Club Brugge, dat voor het eerst in elf jaar tijd nog eens op het hoogste schavot eindigde.

Sam Suttels

Anderlecht \\ Club Brugge \\ Standard \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.