Vertonghen laat zich uit over de veranderingen door de VAR: "20, 30, 40... penalties meer op een seizoen"

10 april 2019 14:02

Tottenham had dinsdag na 11 minuten op achterstand kunnen komen indien Sergio Agüero de penalty had binnengeschoten. Die strafschop kwam er na een wel heel ongelukkige tussenkomst van Danny Rose, de bal onvrijwillig tegen de arm kreeg. Jan Vertonghen vindt het een spijtige evolutie.

De verdediger meent dat het de manier van verdedigen in de Premier League gaat veranderen als het volgend seizoen ook in de eigen competitie zal worden toegepast. "Die penalty, dat was toch vreemd?", vroeg Vertonghen na de match. "Niemand verwachtte het. Bij City vroegen ze er niet eens achter. Dat is de VAR. Ik ben niet altijd fan, maar op het einde van de rit zal iedereen ervan profiteren."

Maar echt enthousiast is hij dus niet. "Het neemt heel wat weg van het spel, maar het zal je op het einde wel meer geven. Als wij zo'n penalty zouden krijgen, zou ik ook heel gelukkig zijn. Voetbal is een emotioneel spel en de VAR verandert dat een beetje. In slow motion lijken er veel zaken op een penalty. Ik denk dat we zullen moeten veranderen hoe we verdedigen."

Want alles wordt onder de loep gelegd. "We trekken geen mensen naar de grond, maar ook een klein contact - als je het 20 keer in slow motion bekijkt - zal veel penalties veroorzaken. Als je volgend jaar de statistieken erbij zal halen, zal je zien dat er 20, 30 of 40 strafschoppen meer gefloten zullen worden."

Johan Walckiers

Champions League \\ Tottenham \\ Manchester City
 
 
Reacties.