Wat vermag Ajax vanavond tegen Juventus? "Nieuwe stunt is niet onmogelijk"

10 april 2019 11:00

Ajax beleeft opnieuw absolute hoogdagen in de Champions League. Nadat het op indrukwekkende wijze Real Madrid wist te elimineren in het eigen Bernabeu, willen ze nu ook tegen Juventus hun kunnen tonen.

Filip Joos weet dat Juventus voor niets minder dan de finale gaat. "Deze ploeg is geconstrueerd om de finale te spelen. Als ze die niet halen, zal toch het gevoel leven dat ze het mét Ronaldo minder hebben gedaan dan de vorige jaren, waarin ze telkens de dubbel wonnen. Al zal veel ook afhangen van de manier waarop ze eventueel zouden worden uitgeschakeld."

Joos gaf ook mee aan Sporza dat hij Ajax wederom niet geheel kansloos acht. "Vroeger zou je altijd gezegd hebben dat de sterkste, niet-frivole ploeg zou winnen. Maar ik heb de indruk dat de Champions League in dat opzicht aan het veranderen is de voorbije jaren. Juve speelt geen voetbal om duimen en vingers af te likken. Het verschil met Real is dat die ploeg ziek was en Juve niet. Het zou een verassing zijn, maar onmogelijk is het niet dat Ajax nog eens stunt."

Sam Suttels

Champions League \\ Ajax \\ Juventus
 
 
Reacties.