Wie wordt topschutter in de Jupiler Pro League? "We gaan er alles aan doen om hem er aan te helpen"


Foto: © photonews 11 april 2019 12:32

Zulte Waregem begon met 2 op 9 nogal matig aan play-off 2. Toch heeft het nog iets waar het zich kan aan verwarmen: de topschutterstitel staat namelijk nog op het spel. "We gaan er alles aan doen."

Ally Samatta stond tot op heden steeds op kop in de topschuttersranking, maar hij speelt in play-off 1 én trapt bovendien niet eens de strafschoppen voor KRC Genk. De Limburgers zijn dan ook bezig met een titelstrijd, de belangen van de spits zijn daaraan ondergeschikt.

Dat is bij Zulte Waregem dan toch ietwat anders, want Hamdi Harbaoui mag er wél de strafschoppen trappen en is daardoor in play-off 2 nu op gelijke hoogte gekomen met Samatta: beiden scoorden dit seizoen al twintig keer.

Er alles aan doen

"We gaan er alles aan doen om hem aan de topschutterstitel te helpen, zoals vorig jaar", gaf Francky Dury aan na de wedstrijd in Kortrijk. Toch roteerde hij in de voorbije wedstrijden ook voorin met zijn spitsen, maar dat hoeft geen probleem te zijn.

"Hij zal zijn doelpuntjes nog wel meepikken", aldus nog Dury. Een gevoel dat eerder ook al leefde bij diverse van de spelers: "Hij zal de strafschoppen er wel blijven intrappen zeker?", vroeg Walsh zich onder meer al eens luidop af.

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard \\ Sint-Truiden \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.