Zet Azpilicueta Liverpool opnieuw een hak in titelrace?


Foto: © photonews 12 april 2019 17:25

Cesar Azpilicueta was er bij toen Liverpool vijf jaar geleden de titel uit handen liet glippen tegen Chelsea. Zondag wil de Spanjaard dat nog eens overdoen.

De Spanjaard was er namelijk bij toen The Blues in april 2014 met 0-2 wonnen op Anfield en zo de titeldroom van Liverpool aan diggelen sloeg.

Steven Gerrard gleed uit, waarna Demba Ba er 0-1 van kon maken. Willian verdubbelde op het einde van de match de score. Liverpool kwam uiteindelijk twee punten tekort voor de titel. Die ging naar… Manchester City.

Nu staat de ploeg van Jurgen Klopp twee punten voor op Manchester City, dat wel nog een wedstrijd moet inhalen.

“Ik was er bij in 2014”, vertelde Azpilicueta tegenover Talksport. Liverpool was op weg naar de titel en versloeg iedereen op Anfield. Liverpool was klaar om een feestje te bouwen. Maar wij waren vastbesloten om daar te gaan winnen. En dat is uiteindelijk ook gelukt.”

“Natuurlijk weten we dat Liverpool nog vecht voor de titel, maar dat is onze zaak niet. Wij moeten zoveel mogelijk punten pakken in de strijd om de top vier. Als we efficiënt zijn, kunnen we de drie punten meer naar huis nemen. Ik kijk er al naar uit.”

Premier League \\ Liverpool FC \\ Chelsea
 
 
 
Reacties.