Algemeen directeur Standard: "Voorspelbaar, Michael Verschueren straalde het uit na het eerste doelpunt"

13 april 2019 12:29

Het abrupte en voortijdige einde van Standard-Anderlecht en de gevolgen ervan zinderen nog na. Alexandre Grosjean, de algemeen directeur van Standard, betreurt de feiten.

Grosjean wees niemand met de vinger, zich ervan bewust zijnde dat het te vroeg was om zich uit te laten over de gevolgen van de stopzetting van de match. "De fouilles? Die worden normaal uitgevoerd door de stewards van Anderlecht en het is dus de verantwoordelijkheid van de betrokken club. Maar uit ervaring weet ik dat dat heel gecompliceerde zaken zijn."

Voorspelbaar

Het is zo dat de supporters van Anderlecht er enigszins voor beslist hebben om de match te stoppen. "Het was met voorbedachte rade. Het is jammer dat het reglement de supporters zoveel macht geeft. Ze hebben de capaciteit om een match te laten affluiten omwille van een conflict met de directie. Michael Verschueren berustte erin. Na de 1-0 kon je het op zijn gezicht aflezen dat de match niet volgemaakt zou worden. Het was zo te voorspellen."

Het is in elk geval moeilijk om de overwinning te vieren nu. "Ik wilde net zoals 27000 andere fans naar een voetbalmatch kijken. We moeten proberen om ze volgende week een even mooi spektakel te bieden. Ik veronderstel dat er boetes zullen volgen en een nederlaag voor Anderlecht voor de groene tafel, al is het te vroeg om daar uitspraken over te doen.

Er is eveneens de schade die aan ons veld is berokkent. Wat onze supporters betreft, die maar hebben kunnen genieten van 20 minuten voetbal, zal het moeilijk worden om hen te vergoeden. We zullen erover nadenken."

Sam Suttels

Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.