Anderlecht-icoon Van Binst ziet het niet meer goedkomen: "Welke match zie jij ze nog winnen?"


Foto: © photonews 13 april 2019 15:10

Veel anciens van Anderlecht sloegen gisterenavond omstreeks 21u15 de handen voor de ogen: wat is er gebeurd met hun roemrijke club? Gille Van Binst, legendarische rechtsachter, kon het niet geloven.

Van Binst heeft redelijk wat contact met harde kern, maar dit had hij niet zien aankomen. "Ik wist dat er iets broeide, dat er iets ging gebeuren, maar dit had ik niet verwacht. Alé, die mannen leggen een match van hun eigen ploeg stil! 't Zijn ook niet de slimsten hé..."

Van Binst zag wel dat het de ene vernedering inruilen was voor een andere. "Als die match was uitgespeeld, was het minstens 6-0 geworden. Sportief gezien komen ze er nog goedkoop vanaf. Maar waar gaat dit eindigen? Veel dieper kan je toch niet meer zakken? En ik zie dit niet meteen opgelost worden. Hoe ga je in deze malaise goeie spelers kunnen kopen?"

Er zijn geen leiders die de fans kunnen kalmeren. Kums heeft een poging van een half minuutje gedaan...

Zondag komt Gent op bezoek en tegen dan gaat de onrust nog niet voorbij zijn. "Ik zou niet willen in de plaats van die spelers zijn. Het zelfvertrouwen zal ook wel niet gestegen zijn na gisteren. Vroeger had je altijd wel een paar spelers die de fans konden bedaren. Nu? Kums heeft een poging van een half minuutje gedaan, maar hij had het ook wel snel door."

En bij de leiding ziet hij het ook niet rooskleurig in. "Ik vind dat raar dat die Coucke nu op vakantie gaat. In het midden van de play-offs? Ik zie hem de club weer snel verkopen. Diene mens is dat niet gewend van zo nen bazaar rond zijn kop te hebben. Er zit gewoon te weinig voetbalkennis in. Als je die verdediging ziet... Welke match gaan ze daar in godsnaam nog mee winnen?"

Anderlecht \\ Standard
 
 
 
Reacties.