Vanzeir en jonge debutant bezorgen Beerschot Wilrijk een eerste zege in PO 2, Eupen neemt de rode lantaarn over

13 april 2019 19:51

Beerschot Wilrijk is niet langer de hekkensluiter in groep A van play-off 2. De Mannekes geven de rode lantaarn door aan Eupen na een 2-0 zege. Vanzeir en debutant De Keersmaecker scoorden voor de thuisploeg.

Door de blessuregolf bij Beerschot Wilrijk zag Stijn Vreven zich genoodzaakt om zes beloften op het wedstrijdblad te zetten. De jonge Quinten Simons mocht zelfs meteen in de basis starten, op de linksback. Ook Diego Montiel maakte zijn debuut in de basis bij de Mannekes.

Eupen was baas in de eerste helft maar kon dat niet verzilveren met een doelpunt. Toyokawa zag een afgeweken bal via Vanhamel en de deklat pardoes voor zijn neus vallen, maar de Japanner slaagde er nog in om op de doelman te schieten.

Enkele kleine kansjes later was het, tegen de gang van het spel in, wel raak aan de overkant. Bugridze toonde zijn snelle voetjes en zette zijn verdediger in de wind. De harde voorzet belandde voor de voeten van Vanzeir die na een controle bijzonder eenvoudig de score opende. Een heel gevleide 1-0 voor de thuisploeg en die hielden ze vast tot aan de rust.

Droomdebuut

De Panda’s wilden ook na de pauze doodrukken, maar dat duurde slechts een tiental minuten. Daarna nam de thuisploeg over en opnieuw toonden ze hun efficiëntie. Brian De Keersmaecker, net ingevallen en bezig aan zijn eerste speelminuten als profvoetballer, werd knap bediend door Vanzeir. De youngster twijfelde niet en bezorgde zijn team een dubbele bonus.

En nadien was het opnieuw hetzelfde spelbeeld. Veel balbezit voor de Panda’s en Beerschot Wilrijk dat er op de tegenaanval wou uitkomen. De dubbele voorsprong werd intact gehouden door een knappe save van Vahamel, gevolgd door een redding op de lijn vanwege Bourdin.

Rode lantaarn

De goalie van de thuisploeg was erop gebrand de nul te houden en slaagde daar in, ondanks het vele werk dat hij moest opknappen. Het bleef bij 2-0, waardoor Beerschot Wilrijk de rode lantaarn doorgeeft aan Eupen.