Ferme kritiek op de play-offs na lauwe pot voetbal: "Bond moet hiernaar kijken om het voor iedereen aantrekkelijker te maken"


Foto: © photonews 13 april 2019 21:30

Vier doelpunten, maar toch opnieuw geen opwindende avond in het Regenboogstadion. Zulte Waregem en Moeskroen probeerden er nog wel iets van te maken, maar aan alles voel je: dit is play-off 2. Bernd Storck kwam dan ook met een opvallend pleidooi.

"Play-off 2 is natuurlijk meer dan een vriendschappelijke wedstrijd, want je kijkt naar de toekomst en probeert bepaalde jonge spelers uit om er iets van te proberen maken", aldus Storck in zijn persbabbel na de partij in Waregem.

Toch ziet hij ook dat de beleving uitblijft: "De federatie moet nadenken over deze play-offs en het attractiever maken. Ons doel was om erin te blijven en daar zijn we in geslaagd. Wat is dan ons doel in zoiets als play-off 2?"

Aantrekkelijker maken

"Voor Europees voetbal gaan we eigenlijk niet. Vanuit play-off 2 is dat maar één keer op tien seizoenen gelukt en het is duur om twee of drie Europese voorrondes te gaan spelen. Waarom zijn we dan bezig spelers te proberen motiveren?"

Ook de fans liggen niet echt wakker van play-off 2, al waren er nog meer dan 5000 aan de Gaverbeek: "Ach, iedereen is bezig met play-off 1, niemand is met play-off 2 bezig. Dan is het normaal dat de fans niet massaal naar dit soort wedstrijden komen. We moeten het aantrekkelijker maken voor iedereen."

Zulte Waregem \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.