Burgemeester Anderlecht vraagt extra veiligheidsmaatregelen


Foto: © photonews 13 april 2019 19:15

We hebben al heel veel stemmen gehoord als reactie op de incidenten met Anderlecht-fans die vrijdagavond de boel op stelten zetten in het stadion van Standard. De burgemeester van de Brusselse gemeente doet ook zijn zegje.

Zoals altijd het geval is voor een treffen in het Constant Vanden Stock-stadion zal er ook deze maandag een vergadering zijn met de politie, een privéfirma die instaat voor de beveiliging, de brandweer, het Rode Kruis en natuurlijk de voetbalclub zelf.  Bruzz weet dat burgemeester Tomas zijn kabinetschef heeft opgedragen om er extra veiligheidsmaatregelen te vragen, niet alleen voor de toegang tot het stadion, maar ook op de openbare weg.

"We gaan eisen dat de controle aan de ingangen wordt verscherpt, zodat er geen vuurwerk of rookbommetjes meer in het stadion zijn", aldus Eric Tomas bij Bruzz. "Wat betreft de controles hebben we de laatste tijd gemerkt dat er gaten in het net zitten. Een aantal mensen slaagt erin om het stadion binnen te gaan met gevaarlijke objecten."

Voorzorgen op straat

Voorts laat de burgemeester weten dat de politie op straat voorzorgen zal nemen. Aangezien er in de laatste wedstrijd tegen Antwerp FC pogingen waren om het stadion binnen te komen via de Théo Verbeecklaan, vermoedt hij dat ook daar veiligheidsmaatregelen zullen komen,

Anderlecht \\ Standard
 
 
 
Reacties.