STVV-aanvoerder na puike 10 op 12: "Bij momenten te veel voor persoonlijk succes gegaan"

13 april 2019 22:45

STVV boekte zaterdagavond een erg verdiende zege tegen KV Oostende (1-0) en is zo steviger leider in poule A van play-off 2. Als er dan toch een minpuntje was, dan was dat het gebrek aan efficiëntie bij de Limburgers. Dat vond ook aanvoerder Jordan Botaka.

STVV controleerde een hele wedstrijd lang, maar kreeg de bal slechts één keer in doel . "We wilden een beetje controle houden en niet te gek beginnen", vertelde Jordan Botaka net na de wedstrijd. "Dat pakte goed uit. We hebben de hele eerste en tweede helft gedomineerd. Voor hetzelfde geld staat het 5-0, maar een tegendoelpunt kan er ook altijd komen als de focus even weg is."

Efficiëntie, dus. Daar ontbrak het de Limburgers aan om de score verder uit te diepen. "Bij momenten gingen we voor persoonlijk succes. Daar kan ik niet om heen", gaf Botaka doe. "Daar moeten we uit leren. Jammer, want het was fijn geweest als we meerdere keren hadden gescoord. Langs de andere kant deed Ondoa ook enkele goede reddingen."

Bonus en leider

Met een voorlopige bonus van vier punten op eerste achtervolger Oostende is STVV dé kanshebber op groepswinst. "Die bonus van vier punten geeft vertrouen en rust, maar langs de andere kant is de weg naar Europees voetbal nog erg lang. We willen helemaal bovenaan eindigen, dus we zijn wel op de goede weg. Hopelijk behouden we deze focus in de volgende wedstrijden."

Al waarschuwt Botaka ook wel: "We mogen even genieten, maar op twee wedstrijden kan er ook veel veranderen," beseft de vleugelspeler. 

Laat één ding duidelijk zijn. Dit STVV, met een puike 10 op 12, hoorde altijd thuis in play-off 1. "Het doet heel veel pijn als ik daar weer over moet nadenken", lachte Botaka. "Het missen van play-off 1 is een wonde die heel moeilijk geneest. Als ik zie hoe bepaalde teams spelen, dan is het jammer dat we er niet bij zijn. We hadden daar zeker iets kunnen betekenen. Maar dit is nu eenmaal de realiteit."

Sint-Truiden \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.