Bölöni steelt alweer de show: "Dat de vierde plaats zeker is? De enige zekerheid is dat we allemaal doodgaan"


Foto: © photonews 13 april 2019 23:28

Antwerp is als een trein begonnen aan play-off 1. Met negen op twaalf oogt het rapport heel positief. Laszlo Bölöni reageerde zoals steeds in zijn geheel eigen stijl.

Antwerp staat er nu uitstekend voor voor die vierde plaats. "De vierde plaats is bijna zeker? Er is maar één zekerheid in het leven, dat we allemaal zullen sterven", antwoordde hij laconiek. "We zijn goed, we hebben lef en ik hoop dat we onze supporters kunnen plezieren. Voor een club die nog niet lang in eerste klasse speelt, is dit een hele verwezenlijking."

Even terug naar het WK 1982

Wat is dan het verschil met de lammetjes die zich naar het einde van de reguliere competitie sleepten, en de leeuwen die nu opstaan? "Bondscoach van Italië die ooit het WK won in Spanje, verwoordde dat perfect. Vooraleer hij dat won, vroegen de journalisten hoe het kwam dat ze drie keer gelijkspeelden in de poule en daarna plots Brazilië klopten? 'Het verschil is dat we nu de doelpunten maken', zei hij. Wel, dat is bij ons ook zo."

En tot waar reiken de ambities van dit Antwerp nu? "Nu willen we meer, voordien hadden we met twee handen getekend om gewoon al in play-off 1 te zitten, maar nu is er niemand ambitieuzer dan ik."

Antwerp \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.