Luka Elsner, de succescoach achter Union Sint-Gillis: "Ik streef offensief en romantisch voetbal na"


Foto: © photonews 13 april 2019 15:48

Niemand die op voorhand gedacht had dat Union Sint-Gillis dit jaar zo een knap seizoen zou doormaken. Ze verbaasden vriend en vijand door de halve finale van de beker te halen en ze plaatsten zich eveneens als nummer 3 in de Proximus League voor play-off 2. Daarin gingen ze van start met 9/9.

Het Laatste Nieuws interviewde Luka Elsner, de coach achter het succes. Op de vraag of het makkelijker voetballen is tegen teams uit 1A antwoordde hij als volgt. “Nee, maar ik stel tot mijn tevredenheid vast dat mijn spelers in de play-offs een hoog motivatieniveau aanhouden. Ook in de competitie toonden we trouwens bij momenten mooie dingen, maar waren we niet constant genoeg, mede door een gebrek aan ondervinding. Die stap moet deze ploeg volgend seizoen zetten om mee te doen voor promotie."

Toen Elsner neerstreek bij Union, wou hij de club een eigen identiteit bezorgen. Maar vindt hij van zichzelf ook dat hij daarin geslaagd is? “Grotendeels wel. Ik wilde dat mijn spelers er wekelijks voor gingen en dat hebben ze meestal gedaan. Bovendien streefde ik met het beschikbare materiaal offensief, noem het zelfs romantisch, voetbal na. Ik denk dat we dat contact naar onze supporters toe hebben vervuld. Onze manier van spelen creëerde ook een hechte band met onze aanhang.”

Union SG
 
 
 
Reacties.