Deschacht begrijpt Anderlecht-fans en ziet maar één oplossing: "Verander van trainer, neem Storck bijvoorbeeld"

13 april 2019 09:14

Olivier Deschacht zat in de studio van Play Sports en sloeg gisterenavond de handen voor de ogen, nog voor de fans de wedstrijd lieten stilleggen. Hij zag dat Fred Rutten tactisch volledig afgedroogd werd door Michel Preud'homme.

Preud'homme begon zonder diepe spits, maar wel met veel animo in zijn aanval. En niemand bij paars-wit wist waar hij moest lopen. "Ik begrijp de fans. We zijn 30 minuten bezig en het had 4-0 kunnen zijn. Ik zeg niet dat het correct is wat ze gedaan hebben, maar ik snap dat ze gefrustreerd zijn. Dit heb ik bij Anderlecht nog nooit gezien.”

Deschacht had een reactie verwacht van de spelers en de staf, maar... "Ik vind dat de trainer zijn huiswerk ook niet gemaakt heeft. Als ik nu nog bij Anderlecht zou gespeeld hebben, zou ik mezelf niet onder controle hebben."

"Ik zou mensen beginnen beledigen. En daar zou ik achteraf veel spijt van hebben. Ik zou echt beginnen schreeuwen, roepen. Ik vind dat niemand zijn job gedaan heeft vandaag. Ik vond het tactisch een zwakke wedstrijd van de trainer. Het kan allemaal beter.”

Lawrence tegen de meest wendbare speler van Standard...

“Ik kan enkele tactische keuzes niet begrijpen. Lawrence is een centrale verdediger en die gaat hij op links zetten tegen de meest wendbare speler van Standard. Dan kiest hij voor Appiah op de rechtsback in plaats van Najar, die toch niet zo slecht was afgelopen weekend. Er zit niet echt een lijn in.”

En dus moet Rutten geslachtofferd worden, vindt Deschacht. "Je kan nog één ding proberen: dat is een nieuwe trainer. De trainer heeft zich totaal niet aangepast aan Standard. Het zijn nog zes wedstrijden. Misschien is op korte termijn een nieuwe trainer de oplossing. Er moet gewoon iets gebeuren. Je kan niet verder op deze manier. Ik heb een paar namen in mijn hoofd. Ik zou misschien die coach van Moeskroen (Bernd Storck, nvdr.) nemen."

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.