Pro League doet oproep tot aanpassing voetbalwet om incidenten zoals vrijdag te voorkomen


Foto: © photonews 13 april 2019 14:34

De grote vraag die gisteren en vandaag op sociale media circuleerde: hoe krijgen de supporters in godsnaam zoveel vuurwerk mee het stadion in gesmokkeld? De Pro League roept op tot grondiger fouilleren door de stewards.

Dat geeft echter problemen. "De stewards die instaan voor de fouillering van de toeschouwers kunnen slechts oppervlakkig fouilleren. Dat houdt in dat zij, in tegenstelling tot de politie, niet grondig en diepgaand mogen fouilleren", aldus woordvoerder Stijn Van Bever bij Sporza.

De pyrotechnische materialen zijn op zich ook makkelijk te verbergen. "Het is moeilijk om die te detecteren bij een oppervlakkige fouillering. Wij hebben dat in het verleden ook al vastgesteld en daarom hebben we vorig jaar bij de hervorming van de voetbalwet gevraagd om de stewards ook grondige fouilleringen te laten doen. Die vraag is toen niet weerhouden."

Die dingen zijn potentiële wapens

Dus nu komt het opnieuw op tafel. "Er zijn dan ook geen betere argumenten dan de voorvallen van gisteren om de vraag nog eens op tafel te leggen. Het gaat om de veiligheid van iedereen in het stadion. De dingen die gisteren op het veld zijn gegooid, zijn potentiële wapens."

Anderlecht \\ Standard
 
 
 
Reacties.