Cercle rekent op feestelijke avond tegen naar eerherstel zoekend Waasland-Beveren

13 april 2019 11:00

Cercle Brugge weet sinds vorige zaterdag weer wat winnen is en de bedoeling is dat daar snel een nieuwe overwinning bij komt. Niet enkel voor de sportieve waarde ervan, ook om het 120-jarig bestaan in stijl te vieren. Waasland-Beveren kan zich echter geen nieuwe oplawaai permitteren.

Na de thuiszege tegen Anderlecht in december moesten de Bruggelingen maandenlang wachten op een nieuwe driepunter. Die kwam er op de vorige speeldag op het veld van Moeskroen. Doe daar het gelijkspel tegen Zulte Waregem bij en plots staat Cercle met vier punten uit zijn laatste twee wedstrijden. De campagne in de play-offs lijkt nu pas echt begonnen voor groen-zwart.

Retro-avond in Jan Breydel

Van de vierde wedstrijd in hun groep hopen ze een feesteditie te maken. Cercle Brugge vierde in de loop van deze week immers zijn 120ste verjaardag. Supporters kunnen anderhalfuur voor aanvang van de match al terecht in het Fandorp en diegene die het origineelste retroshirt draagt, wint dan weer een gloednieuw retroshirt. Om 20u is het dan aan de spelers om het feest verder te zetten.

Dat willen ze bij Waasland-Beveren uiteraard niet zomaar laten gebeuren. Een tweede fiasco op rij is na de 5-1 bij Union uit den boze. De fans die deze verplaatsing maakten, zullen alvast vergoed worden. De spelers van Waasland-Beveren moeten de wedstrijd in Jan Breydel aangrijpen om zich weer in hun gunst te spelen. Na een 1 op 9 is een overwinning op alle vlak meer dan welkom.

Selectienieuws

Bij Cercle kan Kylian Hazard niet ingezet worden wegens een hamstringblessure opgelopen op training. Adama Touré ondervindt nog steeds hinder aan de adductoren en Johanna Omolo sukkelt met een blessure aan de bil. Voorts ook geen Cardona, Appin en Lopez.

Waasland-Beveren mist Ampomah, die zijn tweede en laatste schorsingsdag uit moet zitten. Tuur Dierckx ontbreekt eveneens en wordt donderdag geopereerd. Alexis Gamboa heeft last aan de adductoren en Louis Verstraete krijgt rust. 

Waag je kans via BETFIRST en claim je gratis bonus aan 100% tot 200 euro.

Cercle Brugge \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.