Eupen kreeg van Beerschot Wilrijk een lesje in efficiëntie en hekelt play-off 2

14 april 2019 23:32

Het balbezit en de meeste kansen waren voor Eupen, de drie punten bleven in Antwerpen. Voetbal kan soms wreed zijn. En dan nog een lange weg terug naar de Oostkantons. De spelers van Eupen bleven achter met een wrang gevoel.

“We hadden Beerschot Wilrijk goed vastgezet en in balbezit waren wij de betere ploeg”, zei Nils Schouterden na afloop van de match. “Alleen waren wij niet dodelijk genoeg in de zestienmeter. Een individuele fout straffen zij dan genadeloos af. Daarna liepen we nog achter de feiten aan, zeker in de tweede helft.”

Ook Rocky Bushiri beleefde een zure avond. “We hadden volledige controle over de wedstrijd, dus is het verlies een zwaar verdict. Zij hadden twee kansen en scoorden twee keer”, aldus de centrale verdediger wiens aankoopoptie niet werd gelicht door Eupen, ondanks het feit dat hij een titularis was.

0 op 9 voor de Panda’s, die nu ook meteen de nieuwe hekkensluiter zijn in hun poule. “Iedereen spreekt altijd over hoe fantastisch play-off 1 is, maar kom maar eens een poule in play-off 2 beleven. Lastig, zeker als het tegenzit. Als STVV vandaag wint is het verschil enorm”, zei Schouterden. En STVV won ook, waardoor de kloof 7 punten bedraagt.

Hannes Van Gael

Eupen \\ Beerschot
 
 
Reacties.