Issa Marega valt naast het veroorzaken van een strafschop ook op andere manier op


Foto: © photonews 14 april 2019 13:39

Issa Marega was de man die nogal ongelukkig aan de basis lag van de veelbesproken strafschop die Waasland-Beveren kreeg in de tweede helft op het veld van Cercle. Gelukkig voor de 20-jarige Fransman werd deze onbenut gelaten. Zelf doet hij het momenteel overigens meer dan behoorlijk.

Marega is zeker niet de enige bij Cercle bij wie het in stijgende lijn gaat. Nadat het team maanden moest wachten op een zege, pronkt het plots met 7 op 9. "Het gaat terug wat beter. De automatismen komen er steeds meer in met de andere jongens die in de ploeg gekomen zijn", heeft de ex-speler van Caen ook een verklaring. "De ambitie om play-off 2 te winnen, is er nog."

We zijn sterk gebleven in het hoofd - Issa Marega

Door de zege tegen Waasland-Beveren kan die bewuste strafschop al gemakkelijker vergeten worden. Al blijft het een opmerkelijk moment. "Ik kreeg de bal op mijn arm. Het was niet vrijwillig, maar ik heb begrepen dat volgens de nieuwe regels bijna elk handspel penalty is. Het was zuur, want we dachten dat we zelf een strafschop zouden krijgen. We zijn sterk gebleven in het hoofd om die wedstrijd nog te winnen."

Het Brugse publiek schrok zich op een zeker ogenblik een hoedje toen Marega op doel schoot. Iets wat het niet meteen van hem gewoon is. "De coach had me gezegd om meer naar doel te schieten om tot meer doelpunten te komen." Dat hij nu hoger op het veld staat, brengt hem ook wel vaker in die positie. "Ik voel mij beter als verdedigende middenvelder dan als verdediger."

Het is nu nog wachten wat de toekomst brengt. "Er is met ons nog niet gepraat over volgend seizoen. We moeten eerst blijven werken om de resterende wedstrijden tot een goed einde te brengen." Maar Marega wil wel blijven? "Ik woon in Oostende, dat is alvast niet te ver. Juist de Franse zon mis ik wel. Of er mensen in mijn thuisland mij volgen, daar let ik niet teveel op.

Cercle Brugge \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.