Marc Brys (STVV) neemt enkele spelers op de korrel: "Eigen belang boven het collectief... Daar stoor ik me enorm aan"


Foto: © photonews 14 april 2019 07:00

10 op 12 én op weg naar groepswinst in groep A van play-off 2. Het gaat Sint-Truiden in de nacompetitie na vier speeldagen voor de wind, al was Marc Brys ook niet helemaal tevreden na de 1-0 zege tegen KV Oostende.

"Ik denk dat we bij momenten te overhaast en te slordig waren in de passing", analyseerde Marc Brys de wedstrijd. "Oostende hield het voor de rust goed gesloten in het centrum. In de tweede helft zijn we een versnelling hoger gaan spelen en dan kwamen de kansen er wel. Jammer dat het 1-0 bleef. Niet qua resultaat, maar wel voor ons gevoel. Al denk ik wel dat we op schema zijn."

Eigen belang > collectief

Dat het 1-0 bleef, was niet alleen een gebrek aan efficiëntie. Maar ook het feit dat sommige van Brys zijn spelers liever voor eigen succes gingen dan de bal in te leveren bij een ploegmaat. Vooral invallers Ceballos en Boli namen die rol op zich. Ondanks goede invalbeurten. 

"Uiteraard zie ik dat niet graag (aarzelt). Ik moet wikken en wegen welke woorden ik ga gebruiken. Ik vind dit ongepast in een teamsport, dus daar zal zeker nog een hartig woordje over gesproken worden", klinkt het streng. "Het eigen belang laten primeren boven het collectief, daar stoor ik me enorm aan."

Sint-Truiden \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.