Eerlijke Clement over zijn indrukwekkende ploeg: "Geen penalty, maar mijn spelers zaten er vanaf de eerste seconde bovenop"


Foto: © photonews 14 april 2019 21:27

Oververdiend, zo beschreven we de zege van Genk. Philippe Clement was het daar helemaal mee eens. Uiteraard, want zijn ploeg had een glansprestatie geleverd en alle instructies tot in de puntjes uitgevoerd.

Clement wou druk over het hele veld op de man in balbezit. En zo geschiedde... "Van de eerste seconde zaten mijn speler erbovenop. We hebben ook hard getraind op die pressing. En dat was niet makkelijk, want we wisten niet of Malinovskyi erbij zou zijn. Maar alle spelers hebben dat perfect gedaan en ook nog goed voetbal gebracht."

Die Malinovskyi speelde trouwens ook een sterke match. "Hij zat stikkapot, want die zaak slorpte veel van zijn energie op. Maar heel de groep heeft met een groot hart gespeeld en de tribunes stonden in brand. Als je Heynen ziet blijven progressie maken... Het is mooi dat zulke spelers van de academie openbloeien."

Die penalty heeft de match niet beslist

Clement was wel eerlijk over de penaltyfase. "Ik heb de fase gezien en het is voor mij geen penalty. De nieuwe regels zijn moeilijk voor iedereen, maar ik denk niet dat dat de match beslist heeft. Wij hadden veruit de meeste kansen."

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.