"Het was niet altijd even mooi, maar de finale is binnen": Coach en matchwinnares reageren na zege Gent in halve finale Beker

15 april 2019 20:11

De KAA Gent Ladies wisten zich te plaatsen voor de bekerfinale in Denderleeuw tegen Standard, door met 5-1 te winnen van Woluwe. Toch liep het niet helemaal van een leien dakje, beseften ook Dave Mattheus en Lenie Onzia.

"De eerste helft liep het niet zo vlot als we wilden, maar Woluwe had ook zijn krachten gebundeld om zolang mogelijk stand te houden. We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken door de kansjes die we kregen af te werken", vond coach Dave Mattheus.

"Het zat ons in de eerste helft ook niet helemaal mee. Het devies tijdens de rust was om kalm te blijven en in de tweede helft zijn we er dan ook over gegaan. Had Woluwe op zaterdag niet moeten spelen in de competitie, hadden ze zeker nog meer weerwerk kunnen bieden."

Nonchalance?

"Maar: dan hadden wij in het hoofd misschien ook wat scherper geweest. Je merkte ergens wel een vorm van nonchalance, in vergelijking met de match tegen Anderlecht in de kwartfinales was er qua gretigheid en intensiteit toch een verschil. Ach, het was niet altijd even mooi, maar we gaan naar de finale en dat is het belangrijkste."

Een gevoel dat ook werd gedeeld door Lenie Onzia, die een hattrick liet optekenen tegen Woluwe: "Ons doel is bereikt: we staan in de finale. We hebben wat mooie collectieve acties laten zien, al hadden we voor de rust nog wat pech. Woluwe hadden we zeker niet onderschat."

Aernout Van Lindt

Fémina White Star \\ KAA Gent Ladies
 
 
Reacties.