Ex-scheidsrechter vindt handsregel ook te gek voor woorden: "Laat de scheidsrechtersadviseur van de KBVB het maar eens komen uitleggen"


Foto: © photonews 15 april 2019 10:11

Praten mocht hij gisteren niet, uit voorzorg waarschijnlijk, want als Brandon Mechele zijn gal had kunnen spuien... De arme verdediger van Club Brugge veroorzaakte een penalty door onbewust de bal met de arm te spelen. Ook ex-ref Serge Gumienny vond het erover.

Mechele staarde nietsbegrijpend voor zich uit nadat Boucaut penalty gaf. "De reden zal zijn dat de arm van Mechele niet naast zijn lichaam is, maar probeer jij maar eens te lopen zonder je armen te bewegen. Dat gaat niet. Een mens is nu eenmaal geen pinguïn", verdedigt ook Gumienny hem in HBvL.

Boucaut zelf kon er weinig aan doen. Want hij was geroepen door de VAR en kon niet om de beelden heen. "Was deze fase ook zo zwart-wit dat ref Boucaut door de VAR terechtgewezen moest worden? Ik betwijfel het, maar laat David Elleray, de dure scheidsrechtersadviseur van de KBVB, het maar komen uitleggen. Want is het voor de UEFA en de FIFA nu de bedoeling dat we hands zo theoretisch gaan behandelen als dat nu gebeurd is? Ik kan dat heel moeilijk vatten.”

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.