Play-off 1 een vergiftigd geschenk? "Elke dag moeten de spelers lezen dat ze niet goed genoeg zijn voor Anderlecht"


Foto: © photonews 15 april 2019 21:23

Anderlecht is voorlopig een schim van zichzelf. Na een pijnlijke 0 op 9 tegen Genk, Club Brugge en Antwerp volgde vrijdag het (extra)sportieve dieptepunt op het veld van Standard, waar de match na een halfuurtje en bij een 2-0 voorsprong werd afgefloten. "Play-off 1 is een vergiftigd geschenk."

Getekend: Wim De Coninck. De analist wond er in Vista! geen doekjes om na de pijnlijke 0 op 12 van paars-wit. "Anderlecht was al van bij de aftrap een moedeloze en geslagen ploeg", aldus De Coninck. "Voor die jongens is dat een vergiftigd geschenk om in play-off 1 te zitten en om alle dagen te moeten lezen dat ze te weinig of niet genoeg zijn voor Anderlecht."

'Beter play-off 1 niet gehaald'

"Begin er maar eens aan en ga maar eens naar Standard of nu naar die volgende thuiswedstrijd. Doe het maar, hé. Voor die gasten zelf was het misschien beter geweest dat ze play-off 1 niet hadden gehaald. Ze hebben daar heel veel energie ingestoken en het nodige geluk gehad."

Het wordt dus nog een lange lijdensweg voor Anderlecht, want de meest succesvolle club van ons land is op dit moment erg ver weg van een Europees ticket. "Die 0 op 12 is echt wel representatief voor wat ze de laatste vier matchen hebben gebracht", besluit de ex-doelman nog. 

Anderlecht
 
 
 
Reacties.