Vincent Euvrard opgetogen over mentale weerbaarheid bij zijn elftal in play-downs


Foto: © photonews 16 april 2019 12:57

Vincent Euvrard is goed op weg om te slagen in de missie die hij in februari bij zijn aanstelling als trainer mee kreeg: OHL in eerste klasse B houden. De jongste wedstrijden werden er immers weer punten gesprokkeld, met goed voetbal. Euvrard heeft hiernaast ook mentale kracht bij zijn team gezien.

"We hebben een offday gehad tegen Tubeke en het was belangrijk hoe we als groep reageerden daarop", wist Euvrard. "Als je ziet hoe we tegen Roeselare gespeeld hebben: het had eigenlijk zes op zes moeten zijn, maar we staan met een vier op zes. Er is tevredenheid over de manier waarop we dat behaald hebben. Ik ben vooral tevreden met de veerkracht die we getoond hebben."

Het goede gevoel kan ook cijfermatig worden bijgetreden. "De afgelopen zeven wedstrijden haalden we 14 op 21 met meer dan twee doelpunten gemiddeld gemaakt en minder dan één tegen. Dan kan je alleen maar tevreden zijn over het proces dat we samen hebben afgelegd."

Nog één punt nodig

Toch is OHL nog niet helemaal zeker van het behoud. Het heeft wel een uitermate goede uitgangspositie beet voor de twee resterende wedstrijden uit de play-downs. "We hebben nog één punt nodig. Laten we dat vrijdag in Tubeke maar pakken."

Roeselare \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.