📷 Straffe cijfers: Hulk, Fred en Torres waren duurder dan de hele basiself van Ajax die Juventus uitschakelde, en als we vergelijken met Ronaldo ...


Foto: © photonews 17 april 2019 18:47

Ajax Amsterdam haalde op het veld van Juventus opnieuw een grote stunt uit, nadat het eerder ook al Real Madrid uitschakelde in de Champions League. Het wordt pas écht boeiend als je ziet hoe weinig geld de Amsterdammers daarvoor hebben neer moeten tellen.

Frenkie de Jong mag dan wel voor 75 miljoen euro gaan vertrekken deze zomer, terwijl er ook voor De Ligt (80 miljoen euro) en Neres (52 miljoen euro) grote bedragen worden genoemd, toch zijn de spelers van Ajax aan inkoopprijs niet echt duur gebleken.

De duurste inkomende transfer van de elf basisspelers in Turijn woensdagavond? Danny Blind, 16 miljoen euro. Ook voor Neres, Tadic en Ziyech werd de geldbuidel flink opengetrokken - zoals dat ook werd gedaan voor Razvan Marin (12 miljoen euro) van Standard voor komende zomer.

50 miljoen euro

Onana was dan weer een koopje, terwijl voor de Jong een symbolische euro (en 10% op de meerwaarde) werd betaald. Lasse Schöne kwam dan weer transfervrij over van NEC Nijmegen en De Ligt, Van de Beek, Veltman en Mazraoui zijn Academy-spelers.

Totaalprijs van de basiself van Ajax? 50.550.001 euro. Een dikke 50 miljoen euro dus. En dan te weten dat Juventus deze zomer nog 117 miljoen euro betaalde voor Cristiano Ronaldo ... Zelfs voor Hulk, Torres en Fred werd ooit meer uitgegeven dan aan de volledige basiself van Ajax.

Champions League \\ Ajax \\ Juventus
 
 
 
Reacties.