"Ik zeg niet dat ze het DNA van Anderlecht missen, ik zeg vlakaf dat ze niet de kwaliteiten hebben om dat shirt te dragen"


Foto: © photonews 17 april 2019 11:50

Je gaat geen enkele ex-speler van Anderlecht vinden op dit moment die niet keihard uithaalt naar zijn ex-club. 't Is ook amper te begrijpen dat zo'n instituut zover is kunnen afglijden. Enzo Scifo zag de fouten in de rekrutering.

Je kan er niet omheen: deze kern heeft niets te maken met wat Anderlecht zou moeten zijn. "De club boet nu voor een rekrutering die al jaren niet deugt", aldus Scifo in S/V Magazine. "Het bestuur zegt dat het niet kan concurreren met de topclubs, maar dan moet je andere bronnen weten aan te boren. Het is gewoon onvoldoende. Ik beweer niet alleen dat sommige transfers het DNA van Anderlecht missen, ik zeg vlakaf dat ze niet eens de kwaliteiten hebben om dat shirt te dragen."

Aanpak Coucke kost tijd

Het nieuwe bestuur beloofde een grote kuis. Die kwam er, maar het werd nog erger. "Coucke betaalt momenteel duidelijk de prijs voor wat er vóór zijn komst gebeurd is. Om een club weer op te bouwen is er tijd nodig, behalve als de nieuwe baas een miljardair is die er fortuinen in wil pompen, zoals bij Paris Saint-Germain."

"Als Coucke even gul zou zijn als de Qatari, dan zou je dat weten. Hij heeft een andere aanpak, maar opdat die zou werken heb je competente mensen nodig, een organisatie, werk in de diepte, aanwezigheid in alle stadions... Dat kost allemaal tijd."

Anderlecht
 
 
 
Reacties.