Van Binst had andere keuze gemaakt: "Zetterberg hoofdtrainer en zeven jeugdspelers in de basis"


Foto: © photonews 17 april 2019 06:00

Anderlecht heeft 'rumoerige dag nummer 123 ofzo' van het seizoen achter de rug. Toen het stof wat was opgetrokken na het ontslag van Fred Rutten werd Karim Belhocine voor de tweede keer dit seizoen als T1 aangestelt. Gille Van Binst had het anders gedaan, maar geeft Belhocine wel wat raad mee.

Voor Van Binst is het duidelijk: de onvrede bij de supporters moet eerst aangepakt worden. "Vergeet de rest van het seizoen, dat is toch al verloren", meent hij. "Zet een jeugdspeler of zes-zeven in de basis! Rutten is een ezel dat hij dat niet eerder gedaan heeft. Die jonge gasten hebben nog krediet. En ze wonnen alles bij de jeugd."

Belhocine geeft hij dus dezelfde raad: "Speel met de jeugd tegen Gent en zet er een viertal 'ouwe zakken' bij. En je ziet maar waar het schip strandt. Stel je voor dat je zo wint tegen Gent... Die jongens hebben honger. Je kan alleen maar winnen, want de fans gaan dat graag zien."

Begin maar met die mannen die zaten te lachen buiten te zetten

Hij had nog een grotere populaire beslissing genomen. "Ik had Zetterberg het roer in handen gegeven. 't Is een icoon, een man met persoonlijkheid en enorm populair. De fans zouden zich dan wel rustig gehouden hebben."

Voor volgend seizoen moet er toch sowieso een grote kuis komen. "Begin maar met die mannen die zaten te lachen in de loges na de nederlaag tegen Club Brugge. Die waren bij ons nooit meer de kleedkamer ingekomen. Daar hadden we wel voor gezorgd."

Anderlecht
 
 
 
Reacties.