Vreven met paar straffe uitspraken over zijn kern: "Hij kan op termijn zo'n persoonlijkheid worden" en "Dan had Dante maar voor Westerlo moeten kiezen"

17 april 2019 13:20

Stijn Vreven heeft met Beerschot Wilrijk de promotie op een haar na gemist. De coach was verrast over de reeks 1B en hoe kort het allemaal bij elkaar lag. Hij ziet dat zijn spelersgroep ook nog ergens een evolutie moet doormaken.

Grote persoonlijkheden heeft hij immers niet. Mannen die eens met hun vuist op tafel kloppen... "Ik zou graag ook een paar jongens hebben die dominanter zijn, niet alleen in het spel, maar ook in het winnaarsaspect. Elke trainer heeft graag een rechter- en een linkerhand op het veld. Wij hebben nog geen spelers met het grote woord, die een kleedkamer puur op enthousiasme kunnen meetrekken. Iemand als Jorn Vancamp zou op termijn zo’n persoonlijkheid kunnen worden", zegt hij in S/V Magazine.

Voor een andere jonge (gehuurde) speler heeft hij nog wat raad. Dante Vanzeir, geleend van Genk, kreeg immers een paar keer fluitconcerten over zich. "Daarom is Dante ook naar hier gekomen, om met de druk van het publiek te leren omgaan. Als hij daar niet had tegen gekund, had hij maar naar Westerlo moeten gaan, wat de andere optie was voor hem. Dante heeft afgelopen seizoen stappen gezet, maar hij moet er nog zetten."

KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.