Een jaar geleden maakte de grote belofte van het Belgisch voetbal zijn debuut


Foto: © photonews 17 april 2019 17:27

Zinho Vanheusden heeft al veel lof geoogst. Zelfs na zijn ongelukkige onw goal tegen Club Brugge bleef hij gespaard van grote kritiek. De 19-jarige verdediger heeft een reputatie opgebouwd in een jaar tijd en daarbij ook een berg krediet.

Niet toevallig, want Vanheusden wordt gezien als de toekomst van de nationale ploeg. Nochtans maakte hij pas een jaar geleden zijn debuut in de hoofdmacht van Standard. "Ik was nog maar twee weken aan het meetrainen met de groep. ik kwam net terug van een zware knieblessure, maar omdat er een geblesseerde en een zieke waren, stond ik plots aan de aftrap. Onmiddellijk een wedstrijd in play-off I. Dat was heel mooi", vertelt Vanheusden bij Sporza.

Al kende hij ook pech, want een zware knieblessure remde hem toch een jaar af. "In het begin was die blessure heel zwaar. Ik trainde altijd met de A-kern van Inter en zat telkens op de bank. Het is heel hard om dan zo'n blessure te krijgen. Ik had nood om bij mijn familie te zijn en daarom ben ik teruggekeerd naar Standard."

Standard
 
 
 
Reacties.