Ajax voor het allerhoogste? Man die er in 1995 bij was, ziet spiegelbeeld van toenmalig succeselftal: "Van der Sar en Overmars zo belangrijk!"


Foto: © photonews 18 april 2019 07:05

Ajax heeft de wereld nog maar eens verbaasd door Juventus uit te schakelen. En nu? Het allerhoogste? Na 1995 wordt deze ploeg in staat geacht de stunt te herhalen en de Champions League te winnen. Danny Blind, vader van speler Daley, was er toen bij. En ziet wat het succes van vandaag maakt...

Het huidige Ajax heeft veel weg van het Ajax van 1995: veel jonge gasten omringd door enkele ervaren jongens. Toen waren dat Blind en Rijkaard, nu heb je mannen als Ziyech en zoon Daley. 

"Om successen te behalen, heb je niet genoeg aan toptalenten van 19 of 20 jaar", zegt Danny in Gva. "Je hebt ook ervaring nodig. Dan is het de kunst om de juiste spelers te vinden én hen op de leeftijd van 29, 30 jaar te laten kiezen voor Ajax, want in vergelijking met Manchester United en Southampton is dat een stap terug. En daar zijn algemeen directeur Edwin van der Sar en vooral Technisch Directeur Marc Overmars ­geweldig in geslaagd."

Als je Real en Juventus over de knie kan leggen, kan je tot het einde gaan. “Laten we zeggen dat we ertoe in staat zijn, als we weer zo'n goeie dag hebben. Maar elke keer is die kans kleiner, natuurlijk. Maar je moet je plek kennen. Een ploeg als Barcelona is in principe beter.”

Nederlandse Eredivisie \\ Ajax
 
 
 
Reacties.