Drie opties, drie heel andere profielen worden overwogen bij Anderlecht als nieuwe trainer


Foto: © photonews 18 april 2019 06:33

Anderlecht gaat deze keer alle voor- en nadelen van een nieuwe coach voorzichtig tegen elkaar afwegen. Want deze keer moet het er 'boenk' op zijn. De nieuwe trainer moet met jeugd kunnen werken, moet charisma hebben, moet een kleedkamer onder de duim kunnen houden...

Volgens HLN overwegen ze bij Anderlecht drie verschillende profielen. Kasper Hjulmand komt uiteraard weer ter sprake, want de Deense coach is vrij en heeft al het één en ander bewezen met jeugdige spelers. Maar zijn analytische aanpak zou een revolutie betekenen op Neerpede en vraagt tijd. Tijd die paars-wit niet heeft.

Een nieuwe Nederlander? Maar dan eentje met uitstraling en een palmares? Dan komen ze al gauw uit bij een type als Martin Jol, die altijd al een aanvallende stijl van spelen hoog in het vaandel heeft gedragen.

Of gaan ze toch voor een coach die de Belgische competitie kent? Dan zijn de opties vrij beperkt, want de goeie zijn ofwel al gepasseerd of zitten bij een andere topclub. Felice Mazzu? Ja, dat kan, maar hij heeft bij Charleroi altijd vanuit de reactie gespeeld. Kan hij ook dominant voetbal brengen?

Anderlecht
 
 
 
Reacties.