Anderlecht wou hem niet meer, Ajax haalde hem graag terug: "Bij Ajax halen we alleen jeugdspelers die beter zijn dan wat we al hebben"


Foto: © Photonews 18 april 2019 16:58

Acht jaar lang was Urbain Haesaert een gewaardeerd lid van de jeugdacademie van Anderlecht, maar door de komst van Marc Coucke trok hij ook zijn conclusies. Bij Ajax zagen ze de 78-jarige voetbalkenner maar al te graag terugkeren naar hun jeugdwerking. Verschil in visie...

Ook de jeugd van Anderlecht staat bekend om de producten die ze voortbrengen, maar niet in die mate zoals Ajax, waar ze zich toch willen aan spiegelen. "Weet je wie de grootste supporter van die jongeren is? Het bestuur. De directie van Ajax staat in het weekend langs de zijlijn als pakweg de U15 spelen. Zelfs de financieel directeur gaat kijken. En hij kent alle namen! Echt waar. Dat geeft een boost aan die spelertjes", verklaart Haesaert in HLN.

En Ajax gaat ook de jeugd niet blokkeren. "Wij halen alleen maar spelers die beter zijn dan diegene die we hebben. De lat ligt dan ook zeer hoog. Tussen de -16 en -21 komen er nog weinig nieuwe jongens, omdat we diegenen die we hebben, willen volmaken."

"Maar nogmaals... je moet ze ook genoeg kansen geven. Als ik naar de beloftecompetitie in België ga kijken, stel ik vast dat er zeven spelers van de A-kern meedoen en dat de eigen jeugd zich niet meer kan ontwikkelen omdat ze op de bank moeten zitten..."

Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Ajax
 
 
 
Reacties.