Ochoa: "Zoiets zie je bijna nergens in Europa"


Foto: © photonews 19 april 2019 11:10

Memo Ochoa had al heel wat watertjes doorzwommen voor hij bij Standard terechtkwam in de Jupiler Pro League. Toch is hij over bepaalde zaken bepaald onder de indruk.

De Mexicaanse doelman was in Europa al actief in Frankrijk (Ajaccio) en Spanje (Granada, Malaga). Over de Belgische competitie wist hij nog bijna niets voor hij naar hier kwam, zo vertelde de doelman aan Marca.

"Het is een buitenlandse competitie die in Mexico niet echt gekend is. Als je hier aankomt, word je je bewust van de moeilijkheden. De ploegen zijn competitief, en er zijn er altijd die het goed doen in de Europese bekercompetities."De Standard-doelman verwijst onder meer naar de goede scouting in ons land, waardoor veel spelers die hier aanbelanden, doorgroeien naar grotere competities. Uiteraard vermeldt hij in dit verband ook de goede opleiding, waardoor de Rode Duivels momenteel zo succesvol zijn.

Het meest is hij nog onder de indruk van de supporters van Standard. "Mensen spraken me er al over voor ik hier aankwam. Toch was ik onder de indruk. Ik heb al veel sfeervolle stadions gezien in mijn carrière, maar de passie en intensiteit van de fans van de Rouches zijn uniek in België. Ook in de rest van Europa zie je weinig clubs met zulke begeesterde fans."

KRC Genk \\ Standard
 
 
 
Reacties.