Ondanks nieuwe stap richting titel blijft Clement nederig: "Zou onrespectvol zijn moesten we als gorilla's roepen dat we de beste zijn"

19 april 2019 23:16

KRC Genk heeft vrijdagavond Club Brugge (voorlopig) op zeven punten gezet. De landstitel doemt steeds meer op, maar toch neemt Philippe Clement het woord 'titel' nog steeds niet graag in de mond.

Een sterk Genk pakte de volle buit op het veld van Standard (1-3). "Ik ben heel tevreden en fier op mijn spelers", vertelde Clement na afloop. "Mijn spelers hebben een grootse match gespeeld tegen een Standard met toch wel veel kwaliteiten."

"Tegen Club Brugge hadden we een plannetje en nu ook tegen Standard. Mooi dat dat twee keer goed heeft uitgepakt. Dit is een verdiende zege, dus ik ben heel trots."

Nog vijf matchen

Genk kan en mag de titel niet meer laten liggen met nog vijf wedstrijden voor de boeg. "Er resten ons nog vijf matchen, dus we moeten onze focus behouden en hard blijven werken. De kwaliteit tussen de teams in play-off 1 ligt erg kort bij elkaar, dus het komt er op aan om je momenten te pakken."

Toch blijft Clement het moeilijk hebben met de vragen van de media over de titel. "We kunnen hier toch moeilijk als gorilla's zitten roepen dat we de beste zijn? Dat zou heel onrespectvol zijn tegenover onze tegenstanders. Wij zijn titelkandidaat", benadrukte Clement nog eens, "dus we zullen er alles aan doen om de titel te pakken. Maar we zijn niét de grote favoriet."

Bart Ver Elst

KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.