Samatta scoort voor de tweede week op rij en bejubelt ploegmaat: "Hij is een machine"

20 april 2019 09:21

Aly Samatta heeft zijn neus voor doelpunten teruggevonden. Vorige week nog een belangrijke goal tegen Club Brugge, vrijdagavond besliste hij de match tegen Standard met de 0-2. "Maar ik wil vooral de ploeg helpen", zegt de Tanzaniaan.

Voor Genk was het al zeven jaar geleden dat er nog eens gewonnen werd in Luik. "Dit is een historische zege", beseft Samatta. "Het is niet makkelijk om hier de drie punten te pakken. Standard is een ploeg met veel kwaliteit, dus we zijn erg blij met deze overwinning."

Samatta scoorde voor de tweede week op rij. Net na de pauze duwde hij de bal door de benen van Ochoa. "Mijn 22e goal, ja. Het is belangrijk voor een aanvaller om te scoren, maar het is eigenlijk alleen maar een bonus. Ik wil vooral de ploeg helpen", aldus Samatta. 

Machine 

Samatta had het ook over de fantastische prestatie van ploegmaat Bryan Heynen. Goed voor een doelpunt en een assist en alomtegenwoordig tegen de Rouches. "Iedereen was fantastisch, maar Bryan was toch de man van de match", aldus de topschutter. "Hij is een echte machine."

Bart Ver Elst

KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.