Mourinho is kritisch voor Solskjaer: "Zo moet je tegen Barcelona spelen"

20 april 2019 17:21

Dinsdag werd Manchester United kansloos uitgeschakeld in de Champions League. Ze verloren op het veld van Barcelona met 3-0. Solskjaer probeerde het aanvallender aan te pakken dan in de heenwedstrijd, iets wat ex-Manchester United-trainer José Mourinho niet begrijpt.

Volgens de Portugese succestrainer kreeg vooral Lionel Messi te veel ruimte. "De positie van Messi is gemakkelijk te begrijpen, maar het is moeilijk om hem onder controle te krijgen. Hij komt van rechts naar binnen en omdat Rakitic dan naar rechts uitwijkt kan hij in het midden blijven. het is moeilijk om op te verdedigen."

Toch vindt Mourinho dat Manchester United het in de heenwedstrijd goed aanpakte. "Op Old Trafford deden ze dat heel goed. Ze vulden heel goed die gaten op, maar in Barcelona zijn ze vanuit een ander perspectief gestart."

Fred

Volgens Mourinho is één man te weinig om Messi af te stoppen. "Alleen Fred kwam in het gebied van Messi. Maar als je één op één moet verdedigen met Messi, ja dan ben je dood. Daarom hou ik er niet van om één op één te spelen met Messi. Je moet hem in een kooi kunnen zetten."

Maar Mourinho beseft natuurlijk ook dat het team van Barcelona gewoon sterker was. "Barcelona is Barcelona. Ze hebben gewoon betere spelers, dus ik denk dat het normaal is dat ze de twee wedstrijden naar zich toe hebben getrokken."

Nils Wens

Manchester United \\ Barcelona
 
 
Reacties.