Thorup legt uit waarom hij zijn 'speciaal systeem' probeerde op Anderlecht

21 april 2019 21:14

Jess Thorup probeerde tegen Anderlecht wel iets heel speciaal: een 4-2-2-2 zoiets, anders kan je het niet benoemen. Een systeem waarop ze de hele week trainden, maar dat ons toch niet helemaal kon overtuigen.

"De bedoeling was om de bal te veroveren tussen hun verdediging en middenveld. De tweede helft lukte dat beter dan de eerste", gaf Alexandre Sorloth toe. 

"Over de eerste twintig minuten ben ik niet tevreden. We kwamen overal een stapje te laat en verloren de duels. Nadien krikten we ons niveau op en in de tweede helft vond ik ons met momenten zelfs de meest dominante ploeg", gaf zijn coach hem gelijk.

Ik heb het gevoel dat we konden winnen

"Ik weet wel niet of ik blij moet zijn met dit resultaat. Ja, we hebben eens iets anders geprobeerd. We wilden de spitsen weer aan het scoren krijgen. Als onze aanvallers zolang zonder goals zitten, kruipt er soms twijfel in de hoofden. Maar ik ben zeker dat ze binnenkort wel weer zullen scoren", aldus Thorup. 

"Ik heb enerzijds het gevoel dat we hier hadden kunnen winnen, maar anderzijds had Anderlecht ook een aantal kansen. Een gelijkspel vind ik dus wel aanvaardbaar en wat me zeker tevreden stemt is de clean sheet."

Johan Walckiers

Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.