Waarom moest Chakvetadze ondanks nieuwe knieproblemen blijven staan? Thorup legt uit

22 april 2019 11:31

We kunnen het een rare beslissing vinden van Jess Thorup. Giorgi Chakvetadze had gisteren na een botsing weer last van de knie, maar bleef toch staan in de tweede helft. De Deen legt uit waarom.

Al voor de wedstrijd merkte iedereen de indrukwekkende tape aan de knie van de Georgische middenvelder op. Na een duel had hij duidelijk last en ging zelfs op de grond liggen. Brecht Dejaegere ging zich al opwarmen, maar mocht pas helemaal op het einde inkomen. "Hij overstrekte zijn knie wat", aldus Thorup.

"Hij zal nog tot het einde van het seizoen met dat verband moeten spelen. Maar dat is vooral voor het mentale aspect, zodat hij meer stabiliteit voelt. Het belangrijkste is dat hij na rust heeft doorgespeeld.  Nu weet hij dat hij kan doorgaan. Achteraf hebben we de knie met ijs behandeld, maar we moeten afwachten of hij een reactie voelt. Al zei hij wel dat het 'OK' was."

De vraag is of Thorup met het oog op de bekerfinale niet beter iets anders probeert, want voor de match tegen KV Mechelen is Chakvetadze sowieso geschorst.

Johan Walckiers

Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.