Wat zijn nu de mogelijke gevolgen? KV Mechelen, Waasland-Beveren, Lokeren, Tubeke en Beerschot Wilrijk wachten allemaal in spanning af

23 april 2019 16:45

KV Mechelen en Waasland-Beveren worden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verwacht. Het parket liet al weten dat er onreglementaire zaken gebeurden in de wedstrijd tussen die twee vorig seizoen. Als dat door de KBVB bewezen wordt geacht, dan zijn er grote gevolgen... voor vijf clubs.

KV Mechelen zou de match proberen 'fixen' hebben en Waasland-Beveren verzaakte aan de meldingsplicht daarover. Indien dat bewezen wordt, moeten beide clubs volgens het bondsreglement sowieso zakken. 

De KBVB vordert ook de onmiddellijke degradatie van zowel KV Mechelen als Waasland-Beveren, weet VTM.

Wat zijn de gevolgen indien dat gebeurt?

  • Waasland-Beveren zakt naar 1B

  • KV Mechelen zakt naar 1B

  • Tubeke zakt naar Eerste Amateur (behalve als KV Mechelen nog een reeks lager moet spelen, wat volgens het bondsreglement ook mogelijk is)

  • Beerschot Wilrijk stijgt naar 1A

  • Sporting Lokeren blijft in 1A

Voor 30 juni moet er een beslissing zijn gevallen. Dat betekent wel dat de vijf clubs tot dan niet weten voor welke reeks ze een kern moeten samenstellen.

Dat dit lang kan aanslepen en een zware juridische slag met zich mee zal brengen, mag duidelijk zijn. Voor de betrokken bestuurders (Somers, Huyck, Swolfs, Steemans, Penninckx werden in het dossier genoemd) hangt er een schorsing boven het hoofd.

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Sporting Lokeren \\ Tubeke \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.