Francky Dury legt uit hoe hij de plooien met Hamdi Harbaoui heeft gladgestreken

23 april 2019 21:36

Hamdi Harbaoui zag dit weekend Ally Samatta een extra doelpuntje uitlopen in de topschutterstand. Het staat nu 22-20 in het voordeel van de Tanzaniaanse spits van KRC Genk. Harbaoui van zijn kant had zich wat laatdunkend uitgelaten vorige week, maar de plooien zijn gladgestreken.

Francky Dury was al een paar keer duidelijk dat hij er alles wilde aan doen om Hamdi Harbaoui aan de topschutterstitel te helpen. Maar op speeldag 4 liet hij de aanvaller van Essevee wel opnieuw op de bank bij de start van de match.

En dat begreep Harbaoui niet helemaal. Uiteindelijk pakte hij ook nog eens zijn derde gele kaart, waardoor hij er ook op Union niet bij was. "Hamdi was wat een beetje ontgoocheld en teleurgesteld omdat hij topschutter kan en wil worden en dus graag wil spelen", aldus Dury daarover.

Niet moeilijker maken dan het is

"Maar dat is inmiddels uitgepraat met hem. Ik gaf hem aan het niet moeilijker te maken dan het is. In de matchen die hij kan spelen gaan we er alles aan doen om het te realiseren met hem, maar ik roteer een beetje met iedereen. We hebben beiden een goed gevoel overgehouden aan dat gesprek."

En dus kan Harbaoui de komende vijf wedstrijden nog op zoek naar een aantal doelpunten om alsnog Samatta van de Gouden Stier af te houden. 

Aernout Van Lindt

KRC Genk \\ Zulte Waregem \\ Union SG
 
 
Reacties.