Razend spannende strijd om topschutterstitel in buitenlandse topcompetities

23 april 2019 12:25

In België strijden Mbwana Samatta en Hamdi Harbaoui om de Gouden Stier, maar in een aantal buitenlandse topcompetities zijn er nog meer kandidaten voor de topschutterstitel. Een overzicht.

Engeland

In de Premier League staan maar liefst acht spelers op een zakdoek. Sergio Agüero, Pierre-Emerick Aubameyang en Mohamed Salah hebben allemaal negentien doelpunten achter hun naam.

Sadio Mané maakte er eentje minder. Raheem Sterling en de geblesseerde Harry Kane scoorden al zeventien keer. Eden Hazard en Jamie Vardy deden al zestien keer de netten trillen. Zeven spelers lijken dus nog in aanmerking te komen voor de topschutterstitel.

Spanje

In Spanje is het een stuk minder spannend. Lionel Messi trof al 33 keer raak. Karim Benzema is aan een uitstekende reeks bezig, maar scoorde nog ‘maar’ 21 keer. Luis Suárez maakte er twintig.

Duitsland

In Duitsland lijkt Robert Lewandowski op weg om opnieuw topschutter te worden. Hij scoorde al 21 keer, dat zijn er vier meer dan Paco Alcácer en Luka Jovic. Marco Reus en Andrej Kramaric scoorden elk zestien keer, Ishak Belfodil (ex-Standard) heeft er vijftien achter zijn naam.

Italië

In de ‘Laars’ is het grote nieuws dat Cristiano Ronaldo niét de topschutter is. CR7 maakte negentien doelpunten. Duvan Zapata heeft er eentje meer, Krzysztof Piatek 21. Op dit moment is Fabio Quagliarella topschutter. De 36-jarige spits scoorde al 22 keer.

Frankrijk

De topschutter in Frankrijk is maar liefst zestien jaar jonger dan Quagliarella. Kylian Mbappé zit nu al aan dertig stuks. Nicolas Pépé (19 goals), Edinson Cavani (17) en de net uit blessure teruggekeerde Neymar (13) volgen op ruime achterstand.

Bart Vandenbussche

Premier League \\ Bundesliga \\ Ligue 1 \\ Serie A \\ La Liga
 
 
Reacties.