VAR blijft voor problemen zorgen, Gumienny begrijpt er niks van


Foto: © photonews 23 april 2019 08:47

Club Brugge mag toch wel met boze blik richting het scheidsrechterskorps kijken. Vorige week kregen ze al die onterechte penalty tegen op Brandon Mechele. Maandag kregen ze geen strafschop na een duidelijke fout van Jelle Van Damme. Serge Gumienny begrijpt het niet.

De ex-ref ziet dat de arbitrage de titelstrijd bepaalt. "Vorige week gingen De Bleeckere en het Referee Office in de fout door gebrekkig en foutief te communiceren over de reglementering rond het handspel. We zullen het nooit zeker weten, maar waarschijnlijk heeft dat Club Brugge tegen Genk toch punten gekost", klinkt het in HBvL

"En gisteren werd Brugge opnieuw een zuivere strafschop onthouden tegen Antwerp. De fout van Jelle Van Damme op Loïs Openda was voor mij een duidelijke overtreding, de bal had dus op de stip gemoeten. Van Damme kon niet meer aan de bal en trapte de aanvaller ondersteboven.”

De werking van de VAR zou intussen toch op punt mogen staan

“Natuurlijk had de ref dit moeten zien, maar de fase was al afgesloten, dan kijk je als scheidsrechter verder naar het spel. Dus daar kan ik dan nog enigszins begrip voor opbrengen. Maar de VAR had hier altijd moeten tussenkomen, ik begrijp niet waarom dit niet gebeurde. Nog altijd staat de werking van de VAR dus niet op punt, dat zou intussen toch het geval mogen zijn.”

Antwerp \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.