Snelders ziet waar probleem van Club ligt: "Na die eerste drie matchen dachten die mannen 'zie eens hoe goed wij kunnen voetballen'"

23 april 2019 19:30

Wat een verschil tussen het Club Brugge van de eerste drie matchen en dat van de voorbije twee. Blauw-zwart wervelde eerst voorbij alles en iedereen, maar liet in Genk en Antwerp veel van zijn pluimen. Analist Eddy Snelders zag een mentaliteitsprobleem bij een paar spelers.

Dan heeft Snelders het vooral over de flanken. "Dennis en Diatta waren nergens de laatste twee matchen. Club Brugge kwam tegen Antwerp aan de aftrap met een gevoel van: 'We gaan hier winnen, het valt enkel nog te zien met hoeveel.' Zo werkt het niet. Dennis en Diatta zag je na die eerste drie matchen rondlopen met een houding van 'zie eens hoe goed wij kunnen voetballen!'"

Te veel spelers kennen ook tegelijk een vormdip. "Vanaken en Vormer zijn ook niet zo goed meer. Vanaken kwam in de eerste helft tegen Antwerp bijna niet aan de bal, terwijl hij juist het meest de bal aan de voet zou moeten hebben. Van Vormer moet je dat niet verwachten, die infiltreert en zorgt dat hij op het juiste moment op de juiste plaats is."

Te groot verschil

Ivan Leko moet het toch ook opgemerkt hebben, want hij bracht Danjuma in plaats van Diatta. "Ik begrijp hem. Hij moest dat nu proberen, maar Danjuma liet ook geen onvergetelijke indruk. En Dennis... Tja, het verschil met de eerste drie matchen was veel te groot."

Johan Walckiers

Club Brugge
 
 
Reacties.