Waasland-Beveren schreeuwt onschuld uit en gaat in de tegenaanval

23 april 2019 23:01

De voetbalbond wil dat Waasland-Beveren net als KV Mechelen volgend jaar in 1B speelt door het matchfixingschandaal. Bij de 'Leeuwen' reageren ze alleszins vol ongeloof.

“De club Waasland-Beveren is compleet met verstomming geslagen na de vorderingen van het bondsparket in de zaak rond matchfixing”, opent het bericht dat dinsdagavond op de clubsite verscheen.

Gerechtigheid zal geschieden, deze club is onschuldig

“De club en haar bestuurders hebben steeds correct gehandeld en er is op geen enkel moment actief noch passief meegewerkt aan competitievervalsing. Er is geen enkel bestaand bewijs dat het tegendeel aantoont, waardoor iedereen binnen de club ontzet is over het feit dat er een straf wordt geëist. Gerechtigheid zal geschieden, want deze club is niet schuldig aan competitievervalsing, laat dat duidelijk zijn!”

Het staat als een paal boven water dat Waasland-Beveren zich niet zomaar zal neerleggen bij de degradatie. Integendeel: Waasland-Beveren denkt na over een schadeclaim: “De imagoschade, operationele schade én financiële schade dat de club momenteel lijdt door een gemediatiseerd proces waarin de club onschuldig is, is niet te overzien. We worden meegesleurd in een verhaal waarin we slachtoffer zijn, geen dader! De club zal daarom overwegen verdere stappen te ondernemen.”

Simon Wauters

SK Beveren
 
 
Reacties.