Deze week nieuwe gesprekken over Trossard, één club ligt duidelijk in pole position

23 april 2019 06:21

Nog vijf matchen, de titel binnenhalen en dan genieten van een rustige vakantie. Want tegen dan zou Leandro Trossard ook al duidelijkheid willen hebben waar hij volgend seizoen gaat spelen. En er is één club die met stip in pole position ligt.

Trossard heeft heel wat interesse opgewekt, maar er zijn twee clubs concreet: Arsenal en Wolfsburg. Die tweede club draagt de voorkeur weg van Trossard, want hij ziet er meer speelkansen dan bij de Engelse topclub. De komende week staan er ook gesprekken gepland tussen de entourage van de 24-jarige aanvaller en de Bundesliga-club, weet Het Nieuwsblad.

“Naar Arsenal trekken, dat zou ik niet doen als ik in Trossard zijn plaats was”, aldus Karel Geraerts in de krant. “De kans dat hij daar aan spelen toe zal komen, is kleiner dan in Duitsland. Bovendien schat ik de Bundesliga niet lager in dan de Premier League."

Bundesliga perfect

Volgens de analist is de Bundesliga op zijn lijf geschreven. “De Duitse competitie staat bekend om het fysieke aspect. Trossard is letterlijk geen grote speler, maar hij heeft wel voldoende kracht en is erg pezig. Denk aan Thorgan Hazard."

"Hij ruilde Zulte Waregem in voor Borussia Mönchengladbach en dat werd een succes. Ik vind Trossard en Thorgan vergelijkbare types. Wolfsburg zou ik ook geen tussenstap noemen, hoor, als je ziet hoe die clubs georganiseerd zijn en over welke budgetten we daar spreken, dan zou dat voor Trossard een toptransfer zijn.” 

Bart Vandenbussche

KRC Genk
 
 
Reacties.