Club geeft forfait, maar speelsters willen spelen: laatste match Heist in Super League op de helling

24 april 2019 21:50

In de Super League spelen OH Leuven en Heist normaal gezien zaterdag hun laatste duel tegen elkaar in play-off 2. Al is het nog maar de vraag of de match ook effectief zal kunnen doorgaan. Een situatieschets.

In play-off 2 van de Super League eindigt het seizoen normaliter zaterdag, maar de vraag is of de match zal doorgaan. Het bestuur van Heist heeft namelijk forfait gegeven voor de partij, al willen de speelsters wel degelijk spelen.

Afgelopen zaterdag won OH Leuven nog met 0-4 bij Heist. Na de wedstrijd kondigde coach Anthony Michiels zijn onmiddellijk afscheid aan bij de club, naar aanleiding van interne meningsverschillen met het bestuur. “Ik heb mijn sportief meerdere daarvan ook op de hoogte gebracht en heb het zaterdag voor de match aan mijn speelsters uitgelegd”, aldus Michiels daarover.

"De speelsters hebben overigens niks met mijn beslissing te maken. Met hen had ik altijd een goede verstandhouding. Het zou jammer zijn voor hen als hun seizoen op deze manier zou moeten eindigen, dat verdienen ze niet."

Het vrouwenbestuur van Heist claimde dinsdag echter niet op de hoogte te zijn van de beslissing van de coach. De speelsters van hun kant stonden ondertussen klaar om te trainen, maar waren in het ongewisse over wie hen zou komen trainen en wat ze konden doen in aanloop naar het duel in Leuven.

Forfait?

Maar die wedstrijd staat nu dus op de helling, want er zou een forfait zijn aangekondigd door Heist. Het leeuwendeel van de speelsters wil echter wel degelijk spelen in en tegen Leuven en probeert nu een oplossing te zoeken voor het euvel, zodat ze toch nog op een mooie en sportieve manier afscheid kunnen nemen van de Super League.

De Leuvenaars van hun kant wilden er zaterdag een feestdag van maken aan Den Dreef in Leuven in het stadion van de mannen, inclusief huldiging en wedstrijd van de B-ploeg (kampioen in tweede nationale) en een optreden van Zohra.

Aernout Van Lindt

Dames OHL \\ KSK Heist
 
 
Reacties.