Hoe Rutten de kleedkamer bij RSCA heeft verloren: "Jullie zwarte spelers werken niet hard genoeg"

24 april 2019 14:42

Sinds het ontslag van Fred Rutten en de overname van Belhocine werden hier en daar al positieve signalen opgepikt bij Anderlecht. De spelers willen hun truitje weer natmaken, iets wat onder de Nederlander niet langer het geval was.

Fred Rutten werd aangesteld als hoofdcoach van Anderlecht tijdens de winterstage in januari. Onder de Spaanse zon ging hij al meteen een eerste keer zwaar in de fout, weet Sport/Voetbalmagazine. "Weet je wat het probleem is met zwarte spelers? Jullie werken niet hard genoeg", zou hij daar gezegd hebben.

Volgens datzelfde weekblad was dat nog niet het breekpunt. Dat kwam er pas geleidelijk aan. Eerst was er een kink in de kabel tussen Landry Dimata en Rutten, daarna verweet hij Alexis Saelemaekers dat die niet kon verdedigen. Cobbaut kwam dan weer niet gemotiveerd genoeg voor de dag bij de beloften volgens de Nederlandse trainer.

Een ander geval waaruit blijkt dat Rutten niet meer geliefd was bij de spelersgroep kwam er volgens S/VM in de match tegen Standard. Een van de bepalende spelers negeerde de opdracht om de linkerflank met Halilovic en Mpoku af te stoppen.

Stilaan was zijn krediet bij de sportieve cel op, ook bij Arnesen, en volgde het ontslag. Het verbale conflict met Zetterberg en de 'verwaarlozing' van de eigen jeugd waren dan van doorslaggevend belang.

Hannes Van Gael

Anderlecht
 
 
Reacties.