Vandaag D-day voor Anderlecht: forfait hangt boven hun hoofd en filmpje met slachtoffers van vuurpijlen is misschien verplichte kost


Foto: © photonews 25 april 2019 08:56

Donderdag komt er een uitspraak in de zaak van de uitgestelde match tussen Standard en Anderlecht. Daarin gingen enkele fans van RSCA hun boekje te buiten door vuurpijlen op het veld te gooien.

De eisen van het bondsparket voor Anderlecht zijn al langer bekend: 5-0 nederlaag, een wedstrijd achter gesloten deuren en 5.000 euro boete. Maar er zijn nog bijkomende maatregelen weet Het Nieuwsblad.

Zo moet RSCA voor de komende zeven thuiswedstrijden een filmpje tonen aan de supporters met daarin een waarschuwing voor de mogelijke gevolgen van pyrotechnisch materiaal.

En er is nog meer. Als door toedoen van de fans van Anderlecht binnen het jaar nog eens een match wordt stilgelegd, dan volgt een voorwaardelijke straf. Die houdt in dat de club moet samenwerken met een productiehuis om drie getuigenissen van artsen of slachtoffers over gehoorschade of brandwonden in beeld te brengen.

Anderlecht
 
 
 
Reacties.